Ігоре, так звичайно буде якісніше ніж по два. Увага, друзі, маленька помилочка у культику Егора76. Хитрість розташування цих лап у тому що їх не можна розташовувати на одній лінії.
Ви бачите що там де стрілка у нього буде збиратися бур"ян, може по центру проскочити і не сполота рослина, а також він не може зменшити, чи взагалі регулювати ширину захвату. Йому достатньо розвернути один кронштейн і ви бачите що так ми зможемо і перекривати лапи і зменшувати ширину захвату як завгодно, аж до ширини однієї лапи. Тому при використанні такиїх лап передбачайте можливість установки їх не на одній спільній лінії.
Якщо я щось незрозуміло наплів-питайте.
Так воно і забивалось ,коли прополював два рядка. Але у мене є ще коротші бритви, і я ставив одну коротшу, одну довгу, бо незнав що їх можна зміщувати .Дуже добре п Юрію, що Ви звернули увагу на мій пропольник ,це так здаєтся маленька помилка ,а на городі в 30 сотих як по бєш поклони ,чистячи постійно пропольник, то буде великою проблемою Дякую Вам, я обовязково перероблю .
Руський воєнний корабель -пішов нах@й .
Тепер правильно. Тепер Ви бачите що у бур"янини що попаде у створ лап немає жодного шансу. Навіть коли стебло попаде на кінчик першої лапи то друга не дасть їй вижити. Тому і при установці на найширший захват обов"язкове перекриття, краще двічі проходить. Кут атаки бритв може бути і крутішим для нашої швидкості. Викройки можна взяти з ручних полільників як у Вольфа, добрий матеріал для виготовлення сошники з сівалки.
ГЕНІАЛЬОНО, а я недумався куди можна поставити цетральну лапу при використанні подвійної зчіпки, а тут щей можна кут атаки регулювати незалежно від інших знарядь, які розташованні на зчіпці.
Сьогодні над цим також задумувався. З диску, який я уже зіпсував виріжу ножа для мобільної січкарні на МБ, а з обрізків зроблю бритви.
мотоблоки Вейма(097)-610-20-19 vladgreenline.com
youtube.com/channel/UCSsjYatIXnZxORW1ojmvsGg
Продовжую доставати Вас, Ігоре. От у випадку з бритвами якраз чим глибше тим гірше. Треба старатися налаштувати мінімальну глибину і доброю вона є коли при проходженні лапи видно як земля "перетікає" через неї. При заглибленні якість значно погіршується бо значна частина дрібного бур"яну аж ніяк не страждає практично.
Подивимся малюнок. При глибокому проходженні лапи постраждає тільки великий бур"ян а середньому і, тим більше малому, "по барабану". Коли ж ви мілко виставите лапу то навіть найдрібніший, не пошкодить коріння, але до нього будуть зламані капіляри і бур"янець загине. Для глибокого розпушення призначені стрілки і долота.
мотоблоки Вейма(097)-610-20-19 vladgreenline.com
youtube.com/channel/UCSsjYatIXnZxORW1ojmvsGg
Чому діставати,Ви мене поправили ,навчили, виставляти робочі органи, пропольники , і поправили правильно, я Вам тільки вдячний . Але я виставляю бритви так, шоб вони не занурювались самі ,мені так лекше на руки, тобіш я не ношу культика на руках , там заглиблення не велике см. .3 ,4 не більше, Якби не потрібно було постійно підрулювати культик і сам би прикрасно ішов. Правда тепер після перестановки на один рядок, і добавив ще стрілочку, незнаю як буде .Може я завтра, буду Вас доставати запитаннями,якщо щось не так піде
Не буде, якщо одна коротша? В парі вони працюють як одне ціле. У мене на ручному нарошне одна лапа трохи коротша(цибуля і т.п.). Я часто працюю однією лапою і проходжу кожен рядок двічі бо так краще "міліметрувати" то для сапи вже роботи не зостається. Але, Іване, все ж треба переробити нормально уступом. Зробити окремий рухомий кронштейн. Наприклад, в такому разі, маючи дві бритви по 30 см кожна, ви можете змінювати захват від 30(25 однією лапою) до майже(перекриття) 60 см. Тобто Ви Протоном зможете робити ВСЮ повністю міжрядку дома. Тому треба зробити. тим більш що для Вас це не складе якоїсь проблеми, я гадаю.
От стрілочку я би не радив, замість неї там доречним би було опорне коліща чи лижа щоб витримувати глибину і не тримати на руках МБ. Ми колись казали що стрілки і долота призначені головно для глибокого розпушування і повинні йти багато глибше бритв. То можемо мати те що по центру бритва буде піднімати груду з цілим бур"яном і слідом бритва не зможе його сполоти. Краще б сполоти бритвами, а через день(як підсохне провести розпушування якщо потрібно. Для тих хто має малишів , думаю, не важко пробігти зі стрілкою по рядкам.
Останній раз редагувалося Riba4ok1; 03.06.2013 в 00:31.
Ваня, я дивився-дивився на Ваші малюнки але так вони мені нічого не навіяли крім згадування про наскельні малюнки чи письмо древніх єгиптян. Я вже писав, Іване. що варто подумати і переробити, чи зробити окремий з"йомний кронштейн для культа. Справа в тому що лапа практично математично розрахована.
Якщо вона буде крутіше_ стояти то буде бульдозерить і не буде самоочищатися від бур"яну(як "рамка"), якщо ж вона буде "гостро" / стояти то за невеликої швидкості велика частина рослин просто буде "зісковзати" з леза. Саме тому я раджу брати викройки бритв з ручного культа і збільшувати їх коли треба, бо готові, тракторні лапи стоять досить гостро(та і товщі) бо розраховані на більшу робочу швидкість, а не на "пішохідну".
Доброго дня усім. Ще такий варіант, це для рихлення між рядь картоплі і гарбузів, для гарбузів ще дочіпится дві стрілочки . Це мабуть усе що я хотів від свого культика Ще грунто-зачепи буду пробувати зробити .Пів балона вже змарнував але ще пів є то на цій половині вже буду вигинати з полоси ,точніше буду пробувати .
Соціальні закладки